Facebook

Twitter

LinkedId

Integratieve Coaching

Ware Zelf Coaching - wat is het?Ware Zelf Coaching - hoe werkt het?Ware Zelf Coaching - wat is het effect?

Wat is het?

De Integratieve Coaching van Innerworks is de verkorte, meer gestructureerde vorm van Integratieve Therapie. Je leert in een paar concrete stappen de route om uit de gijzeling van je patroon of probleemsituatie te komen, de confrontatie aan te gaan met datgene wat je uit de weg gaat en te ontdekken hoe jij in het heden bent zonder de ruis van je verleden.

Wil jij begrijpen waarom je je in een specifieke situatie belast, angstig, onrustig, somber, onzeker, passief, leeg, e.d. voelt? Wil je een weg leren bewandelen die je uit je doolhof van negatieve gevoelens en gedachten kan leiden en een ruimer perspectief biedt? En heb je de bereidheid en de motivatie om daar gedurende de coaching, dagelijks een kwartier tot een half uur tijd in te steken dan is Integratieve Coaching iets voor jou! Tijdens het traject krijg je gerichte handvatten waarmee je zelf in je dagelijkse leven aan de slag kunt.

Bij uitstek geschikt voor werkgerelateerde coaching, ontwikkeltrajecten, herintegratie of persoonlijke groei.

Hoe werkt het?

Integratieve Coaching werkt op dezelfde manier als Integratieve Therapie alleen kortdurend, 10 tot 15 sessies, en meer toegespitst op een enkel thema of probleemgebied. Bijvoorbeeld het thema vertrouwen in de relatie, een conflictsituatie op het werk of boosheid naar je kind.

In vergelijking met Integratieve Therapie is er minder tijd en ruimte per fase (bewustwording, omkeer van afweer etc.), verloopt het proces gestructureerder en is het succes in grote mate afhankelijk van de tijd die je gedurende de coaching (en daarna) investeert in het toepassen van de gerichte adviezen die je krijgt.

Wat is het effect?

Het effect van Integratieve Coaching is dat je een route hebt gekregen waarmee je zelf positieve verandering kunt scheppen in de situatie waarmee je gekomen bent. Een route die je vanaf dat moment tevens kunt bewandelen ten aanzien van andere problemen, patronen en thema's.

Aangezien het zwaartepunt ligt bij de dagelijkse toepassing van deze route, is het effect van Integratieve Coaching rechtstreeks daarvan afhankelijk. Om een indruk te krijgen van de resultaten die mogelijk zijn, kun je een kijkje nemen bij het effect van Integratieve Therapie.

call2action 01

Check ook de BagageWijzer om te kijken of er ballast uit het verleden je heden bepaalt!

 

Boekentip

innerworks-boeken-de-kracht-van-het-nu-in-de-praktijk

Vergroot je aanwezig- heid in het NU met deze praktische tips van Eckhart Tolle.